Velg riktig potetsort til julematen

Like lite som vin er vin eller ost er ost, er potet potet. I Norge finner du drøyt 20 sorter med ulike egenskaper i butikk – så det gjelder å velge riktig potet til det store julemåltidet.

Mandelpotet.png

Mandelpotet
En smaksrik, delikatessepotet som passer godt til ribbe, pinnekjøtt, rakfisk og lutefisk.

Morene delikatessepotet.png

Morene delikatessepoteter
Potetene er delikate av utseende, lettkokte og utrolig smakfulle. Spises med skallet på. Perfekt til ribbe og pinnekjøtt.

Pimpernell.png

Pimpernel
En potet med kraftig potetsmak og gode kokeegenskaper. Passer godt til ribbe, pinnekjøtt og rakfisk.

Ringerikspotet.png

Ringerikspotet
Ringerikspoteten er det selvfølgelige valget for rakfiskelskere, men den passer også godt til lutefisk.

Gulløye.png

Gulløye
En gourmetpotet med en kraftig potetsmak og en melen konsistens. Veldig god til lutefisk og rakfisk. Passer også godt til ribbe og pinnekjøtt.

Asterix.png

Asterix
En smaksnøytral potet som passer godt til kalkun, torsk og som fløtegratinert til vilt. Passer også til ribbe og pinnekjøtt.

Beate.png

Beate
Beate er lett å behandle og fin til mange slags bruk. Den koker ikke i stykker og er bra til pommes frites. Passer også godt som fløtegratinert til vilt.

 

Kerrs Pink.png

Kerrs pink
En potet med god smak og melen konsistens. Bør kokes forsiktig med skallet på (kok 15 min og dra kjelen av platen for videre trekking). Passer veldig godt til ribbe.