Blåbærsyltetøy
Blåbærsyltetøy er enkelt og lage og smaker himmelsk på pannekaker.
Slik gjør du
Skyll og rens blåbærene om nødvendig. Plukk vekk blader og lange stilker. Ha bærene i en kjele og kok dem under lokk i ca 8-10 minutter. Rør av og til.
Når de er ferdig kokt, tar du kjelen av kokeplaten og tilsetter sukkeret. Rør godt. Smak til om du synes det er søtt nok, og tilsett eventuelt mer sukker ved behov.
Gi det hele et nytt oppkok slik at sukkeret blir helt oppløst og syltetøyet tykner. Det vil tykne enda mer når det avkjøles. Blir syltetøyet for tykt, kan du tilsette mer vann og koke det opp på nytt.
Hell det nykokte syltetøyet over i rene syltetøyglass og skru lokket godt på med en gang. Når innholdet avkjøles, suges lokket fast og det oppstår vakuum.
Tips: Kok gjerne syltetøyet sammen med et par stjerneanis. Det vil gi en pikant og frisk smak.