Stikkelsbærkrem

Stikkelsbærkrem
Lett
40-60 min

En enkel og smakfull dessert, og et vakkert syn for øyet. har du ikke røde stikkelsbær kan du bruke andre røde bær, friske eller frosne.

Slik gjør du

Ha de røde stikkelsbærene i en kasserolle sammen med sukkeret. Legg på lokk, og la bærene koke i 10-15 minutter. De skal være møre.

Ha bærblandingen over i en blender eller en foodprosessor og kjør dem til mos. Bærmosen gnis igjennom en sikt, slik at man får skilt fra før og skall. Bærsausen som blir igjen settes kjølig.

Visp kremfløte til luftig krem, og vend den kalde bærmosen inn i kremen.

Fordel kremen i seks porsjonsglass, og sett glassene kjølig. Server gjerne med deilige hjemmebakte kjeks til.

Du kan gjerne bruke andre røde bær som f eks bjørnebær, bringebær eller solbær