Frisk grapefruktsalat

Frisk grapefruktsalat
Lett
under 20 min

Server en frisk og fargerik grapefruktsalat som forrett. Salaten passer også utmerket bl.a. til svinefileten.

Slik gjør du

Grapefruktene skrelles og fileteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes). Stjernefrukten deles i fire og skjæres i tynne biter. Grapefrukten deles ved å snitte rundt frukten i skallen. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den sprekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l. Agurken skjæres i terninger.

Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle. Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger. Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.

Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.