Lemon curd (sitronsmør)

Lemon curd (sitronsmør)

Lett
40-60 min

Lemon curd er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade. Perfekt som topping på søte scones eller til dessert. Prøv for eksempel å blande grovknust marengs og noen skjeer lemon curd inn i stivpisket krem og legg opp i pene glass. Dryss over litt revet sjokolade.

Slik gjør du

Ha sitronsaft og -skall, smør og sukker i en stålbolle eller en liten kjele. Sett bollen over i en større kjele med nesten kokende vann (=vannbad). Varm forsiktig opp under kontinuerlig røring til smøret har smeltet og sukkeret har løst seg helt opp.

Tilsett eggene litt etter litt og fortsett å røre til kremen tykner, ca. 30-40 minutter. Ta bollen av varmen.

Hell curden i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk. Avkjøl helt. Lemoncurd er holdbar i opptil tre uker om den oppbevares kaldt.

Tips! Du kan også lage curd av pasjonsfrukt, lime og blåbær. Pasjonsfruktcurd: Bland inn finhakket fruktkjøtt av 2 pasjonsfrukt i den ferdige lemon curden. Lime curd: Bytt ut sitronsaften med saft og skall av 5 lime. Blåbærcurd: Kok 250 g blåbær myke med 1 ss vann og press dem gjennom en sil. La dette erstatte sitronsaften i grunnoppskriften, og fortsett som beskrevet over.