Hjemmelaget sylteagurk
Sylting er en gammel konserveringsmetode for å få grønnsaker til å holde seg lenger. Her får du oppskriften på syltet agurk til to én liters glass.
Slik gjør du
La agurkene ligge en halvtime i kaldt saltvann slik at eventuell jord og sand løser seg opp. Bytt vann og børst agurkene rene med en myk børste. Skyll agurkene og dillen. Skjær agurkene i ca. 1 cm tykke skiver, litt på skrå. Skrell pepperroten og skjær den i tynne skiver. Legg agurkskivene på glass eller i krukke lagvis med dill og pepperrot
Bland alle ingrediensene til laken, bortsett fra atamon. Kok opp laken. Bland eventuelt konserveringsmiddelet i litt av den varme laken, og bland den så i resten.
Hell laken kokende varm over agurkene. Dekk glass eller krukke med lokk eller papir med én gang. Oppbevar agurkene mørkt og kjølig. Agurkene er klare til å spises etter 2–3 uker.