Grønnkålsuppe med kylling og bacon

Grønnkålsuppe med kylling og bacon

Lett
20-40 min

Deilig grønnkålsuppe toppet med saftig kyllingfilet og sprøstekt bacon. Grønnkål er noe av det sunneste vi kan spise. Kalorifattig, rik på A- og C-vitaminer, kalsium, fosfor og mye jern.

Slik gjør du

Start med kyllingfileten. Krydre kyllingfileten med salt og pepper eller valgfritt krydder. Brun kjøttet raskt i stekepanne på begge sider, til det har fått en fin gyllen stekeskorpe. Sett i ovnen på 180 grader °C. La stå til kjernetemperaturen er på 65 °C (cirka 15 minutter). La hvile i 5 minutter. Kylling bør gjennomstekes og kyllingfileten er ferdig stekt på 68 °C, men husk at temperaturen vil øke 1-3 °C under hviletiden.

Mens kyllingfileten steker, vasker og renser du grønnkålen. Fjern de tykke stilkene og grovhakk bladene. Kok bladene i ca. 10 minutter, til de har myknet.

Ta ut bladene med en hullsleiv (ta vare vannet), og mos grønnkålen i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser til ønsket konsistens.

Smelt 1 ss smør i en kjele og rør inn 1,5 ss mel til du får en fin jevning. Ha i kokevannet fra grønnkålen litt etter litt.

Ha i grønnkål, fløte og den halve buljongterningen. La småkoke til suppen tykner, ca. 10 minutter.

Smak til med salt og pepper. Husk at også kyllingfileten er krydret.

Mens suppen småkoker, strimler du bacon og sprøsteker strimlene i en stekepanne,

Server suppen med kyllingfilet i skiver og sprøstekt bacon.

Tips! Blir suppen for tykk kan du regulerer tykkelsen med mer fløte eller vann.