Syltede rødbeter

Syltede rødbeter

Lett
over 60 min

Rødbeter kan ha lang holdbarhet om du sylter dem, og de passer utrolig godt som tilbehør til kalde og varme retter av både kjøtt og fisk.

Slik gjør du

Start med å vaske betene godt. Kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 1. time. Avkjøl og skrell betene. Et tips om du vil bruke kortere tid er å kjøpe ferdigkokte beter.

Del betene i skiver eller kløfter og legg dem over på rene glass. Har du små beter? Da kan det holde å la de være hele eller dele de i to.

Lake

Kok opp eddik, sukker, vann, karve, nellik og pepper. La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp og hell den varme laken over betene. Viktig at alle rødbetene er dekket med lake. Sett på tett lokk og oppbevar glassene mørkt og kjølig. Syltede rødbeter er holdbare på tett glass i opptil 3 måneder.