Fransk salat med røkt andebryst
![Fransk salat med røkt andebryst](https://res.cloudinary.com/norgesgruppen/image/upload/c_fill,f_auto,h_450,q_auto,w_800/isfspqurpodmva2pp4uq.jpg)
En lekker salat som skapt for tapasbord, til venneklubb eller når du har lyst på noe ekstra godt.
Slik gjør du
Dressing
Pisk sammen eddik, sennep og finhakket sjalottløk i en stor bolle.Tilsett olje i en tynn stråle mens du pisker jevnt. Tynn eventuelt dressingen med litt vann.
Salat
Rist valnøttkjerne raskt i ovnen eller i en tørr stekepanne.
Harde fikner gjøres myke ved å gi dem et snitt i toppen, dryppe litt honning i snittet og bake dem ved 180°C i 5-10 minutter. Del de myke fikner i fire.
Skjær surdeigsbaguetten i tynne skiver. Rist dem i tørr panne eller brødrister. Legg skiver av chevré oppå og gratiner i 2-5 minutter til osten begynner å smelte og få gylne felter.
Vask, tørk og riv friseesalaten i pene biter. Vend den og baby leafsalaten inn i dressingen og legg over på et stort fat med litt dybde. Anrett andebryst, fiken og chevrétoastene på salaten. Serverés med en gang.