Saftige potetkaker med tilbehør

Saftige potetkaker med tilbehør

Lett
under 20 min

Saftige potetkaker toppet med godt tilbehør. I denne oppskriften kan du gjerne bruke opp poteter du har til overs fra gårsdagens middag.

Slik gjør du

Ha de kokte potetene i en kjele med vann og kok opp. Når det koker heller du av vannet.

Tilsett finhakket rødløk, snittet vårløk, rømme og persille. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Form potetmassen til kuler, en god spiseskje per stk. Klem dem flate, og ha i en varm stekepanne med olje. Stek potetkakene gylne på hver side, tilsett evt litt smør mot slutten av steketiden for ekstra smak.

Topp potetkakene med ønsket topping, bruk gjerne rester du har liggende, som røkelaks, spekeskinke eller bacon. Noen av våre favoritt-toppinger er: 1. Rester av nøttestek, hummus og grønn salat. 2. Tørrsaltet bacon, valnøtter, lønnesirup og rødt eple i skiver. 3. Coppaskinke, grønn salat og gode tomater. 4. Troll røkelaks, Rørosrømme, vårløk og finhakket rødløk.