Tabbouleh med fennikel og appelsin
Tabbouleh er en libanesisk, vegetarisk salat av finhakket persille, tomater, mynte, løk, bulgur krydret med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Slik gjør du
Kok opp kraften sammen med saften fra en sitron, 1 ss salt og 1 ss olje, og tilsett bulgur. La trekke i ca. 5 minutter. Tilsett et finhakket eller raspet hvitløksfedd. Ta kjelen av varmen og la trekke i ca. 5 minutter til.
Del tomaten i fire, ta bort frø og kjernen til du sitter igjen med kjøttet på tomaten. Skjær det i fine terninger. Kutt agurken på samme måte, uten kjernen da den inneholder mye vann.
Ertene kan brukes som de er om du har ferske. Bruker du fryste erter, heller du bare kokende vann over dem i ca. 1 minutt.
Fennikelen rives enten i en foodprosessor eller på rivjern, ikke for fint. Finkutt alle urtene, så kan alt blandes sammen i en stor bolle. Riv skallet (zest) av appelsinen og smak til med salt og pepper.