Koking av ulike potetsorter

frukt.no
frukt.no

For alle potetsorter gjelder at koker du poteter med skall, er det unødvendig å salte vannet. Ingenting trenger igjennom potetskallet. Skrellede poteter derimot kan godt kokes med litt salt i vannet.

Mandelpoteter

For å unngå at mandelpoteter sprekker, kokes i 5-6 minutter, trekk kjelen av platen og la potetene trekke videre i 5-6 minutter, avhengig av størrelse. Hell av vannet når de knapt er møre og damp litt. Unngå å stikke for mye i dem.

Ringerikspoteter         

Kokes i 10-12 minutter med skallet på. Hell av vannet og la dem dampe litt.

Gulløye                           

Kokes i 15-20 minutter. Hell av vannet og damp dem lett.

Kerrs Pink                       

En melen potetsort som bør kokes med forsiktighet. Poteter av vanlig størrelse kokes i 10-15 minutter, trekk kjelen av platen og la potetene trekke videre i kokevannet 5-6 minutter. Unngå å stikke for mye i dem.

Pimpernell                 

Også en melen sort som bør kokes med forsiktighet. Poteter av vanlig størrelse kokes 10-15 minutter, trekk kjelen av platen og la potetene trekke videre i kokevannet 5-6 minutter. Unngå å stikke for mye i dem.

Asterix, Folva og Beate             

Kokfaste potetsorter som sjelden eller aldri sprekker under koking. Kokes i ca. 15 minutter til de er møre, hell av vannet og damp.

 

Kilde: frukt.no