Frikassé av kje
Oppskrift på deilig frikasse med kje i biter og gode rotgrønnsaker. Her trekker vi først kjøttet, og så koker vi grønnsakene i kraft etterpå så de suger til seg all den gode smaken. Til slutt kremer vi sausen og tilsetter friske urter.
Slik gjør du
Kok opp vann, tilsett salt og kjøttet. La de koke opp og skum av, slik at kraften blir ren.
La kjøttet trekke i 1,5- 2 timer til kjøttet slipper fra beinet. Ta det ut og legg til side. Rens kjøttet og skjær i passende biter.
Kok opp 1 liter av kraften og 6 dl fløte.
Ha i rotgrønnsakene og kok til de er møre. Tilsett purren og kjøttet, og la alt bli skikkelig varmt. Frikasséen kan jevnes med maizena hvis man ønsker en tykkere konsistens.
Smak til med salt og pepper. Dryss over dill eller persille etter ønske. Server med kokte poteter.
TIPS: Ta vare på restene av kjøttkraften. Ha den over i isbitposer og frys dem ned til neste gang du trenger litt kraft..