Kjegryte inspirert fra Peshawar

Kjegryte inspirert fra Peshawar

Lett

Lettlaget, varm og smaksrik gryte med kje, kanel, kardemomme og nellik som blir ekstra god når den får god når den får trekke ved lav varme over lang tid.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i jevne biter, 2x3 cm og løken i tynne skiver. Varm oljen i en stor kjele eller jerngryte, tilsett kanelstang, kardemomme, nellik og laurbærblader. Fres i 20 sekunder ved middels varme. Øk varmen, tilsett kjøttet og brun det på alle sider. Tilsett løk, ingefærpuré og hvitløkspuré og la det frese i 6 minutter. Rør jevnlig. Ha i tomatpuré, gurkemeie, malt koriander og spisskummen og kok i ytterligere 4 minutter.

Pisk sammen yoghurt, kikertmel og chilipulver. Smak til med salt og pepper og hell over kjøttet. Senk varmen, ha i 1 dl vann og la gryten trekke under lokk i 45-50 minutter til kjøttet er mørt. Rør innimellom, slik at sausen ikke brennes i bunnen. Dersom du synes sausen blir for tynn lar du gryten koke uten lokk til ønsket konsistens.

Like før servering røres finhakket mynte og koriander inn. Servere med naanbrød, landbrød eller loff.