Pizzaboller

Pizzaboller

Lett
over 60 min

Pizzaboller eller pizzasnurrer passer utmerket som helgekos, som turmat eller i matboksen.

Slik gjør du

Pizzadeig

Smelt smøret i en gryte, og hell i 6 dl vann. Rør i 1 pk gjær når væsken har en temperatur på 37 °C. Hell alt det tørre i en bakebolle, og tilsett væsken. Kjør alt i en kjøkkenmaskin til deigen slipper bakebollen. Legg plastfolie over deigen og la den heve, mens du lager pizzafyllet.

Pizzafyll

Stek kjøttdeig, smårettsbacon og finhakket løk. Tilsett  hakkede hermetiske tomater og 2-3 ts tomatpuré. Ha i 1 ts farin. Smak til med oregano, salt og pepper.

Rull ut pizzabollene og legg dem på stekebrett med bakepapir. Lag en grop i bollene og fyll dem med pizzafyllet. Legg på rikelig med selvrevet ost. For eksempel vellagrede faste ostetyper.

Stek bollene ved 200 °C i ca. 10 minutter. Serveres med en god salat, og gjerne Jacobs Utvalgte salatolje. Velbekomme!