Braisert lammestek i skiver

Braisert lammestek i skiver

Lett
over 60 min

Lam og grønnsaker er milde fine smaker som passer godt sammen. Prøv en braisert lammestek med rotgrønnsaker.

Slik gjør du

Salte og pepre lammekjøttet på begge sider. Brun kjøttet på høy varme på begge sider i en stekepanne. Ta av lammet og plasser i en leirgryte med lokk eller i en ildfast form.

Skrell 100g gulrot, løk og 2 hvitløksfedd. Legg i stekepannen og stek på høy varme til det får farge. Hell i vin,1 dl vann, balsamico og reduser ned til halvparten er igjen. Ha i timian og lammekraft og kok i 10 minutter.

Hell så det hele over lammet og sett på lokk eller folie. Sett alt i ovnen på 175 grader i 1,5 til 2 timer, avhengig av tykkelsen på skivene og ovn.

Skrell resten av gulrøttene og pastinakk. Del opp i staver og legg i en ildfast form med bakepapir i bunnen. Skjær potetene i 1/2 cm tykke staver og legg i. Riv et hvitløksfedd over potetene. Tilsett salt og pepper, hell på olje og bland. Sett det hele i ovnen på 175 grader i 30 minutter.

Når lammet er ferdig, ta det ut av ovnen. Sett på ovnens grillfunksjon og grill rotgrønnsakene og potetene i 10 minutter. Sil kraften av lammet og jevn det med maisena blandet i 1 ss vann. Kraften må koke for å bli tykk.