Lam i kål

Lam i kål
Lett
over 60 min

På Østlandet er det langt mer vanlig med lam enn sau i gryta når du lager fårikål. Vi anbefaler 2/3 lammelår i skiver og 1/3 bog i skiver for å få den beste smaken. Beregn 350-500 g lammekjøtt per person. Ønsker du skikkelig skryt for retten din, bør du lage den en dag eller to før den skal serveres!

Slik gjør du

Finn frem en stor kjele. Legg kjøtt, kål, hel pepper og et tynt lag hvetemel lagvis og fyll godt på med vann, som skal dekke lagene.

Kok så dette opp i 1-2 timer til kjøttet begynner å løsne fra benene. Smak til med salt.

Serveres med mors flatbrød eller et godt brød.

Ekstra digg blir det hvis du lager gryten et par dager i forveien. Da får retten "satt seg" og kjøttet blir enda mørere og smaken enda bedre!

Vi bruker fortrinnsvis lam, men sau kan godt brukes hvis du ønsker en rett med mer viltsmak.