Lam tandoori

Lam tandoori
Lett
over 60 min

Tandoori er en krydderblanding i det indiske kjøkken som brukes som marinering av kjøtt. Tandoori-blandingen gnis inn i lammekjøttet og marinerer over natten før kjøttet grilles. Server med en couscous- og grønnsakblanding og en deilig yoghurtdressing som mildner den sterke smaken fra kjøttet. Også nan-brød, naturligvis!

Slik gjør du

Marinade

Kjør alle marinadeingredienser i en hurtighakker eller stavmikser.

Lammekjøtt

Legg lammeskivene i en form og dekk med marinaden. Krydre med salt og pepper. La den stå natten over i kjøleskap.

Stekes på varm grill eller i panne.

Server med myntedressing og naan brød. Om ønskelig couscous med grønnsaker.

Myntedressing

Ha alt bortsett fra koriander og mynte i en food processor eller stavmikser til det er godt blandet. Tilsett finhakket koriander og mynte. Smak til med salt, pepper og sukker. Holdes kald.

Garam masala

Ha alt i en stekepanne på medium varme til det  surrer litt. Ta deretter av varmen.

Ha alt i en food processor og mal til fint pulver. Siles i en sikt. Dette kan du lage en større mengde av  og oppbevare slik at du ikke behøver lage ny neste gang du skal lage denne retten.

Grønne aromater

Ha alt i en food processor eller stavmikser.