Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Lammefilet med sopp og ristede småpoteter
Lett
20-40 min

Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!

Slik gjør du

Lammekjøtt

Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen.

Sopp

Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet til sausen.

Saus

Ha utkoket over i en kjele. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.

Poteter

Kok potetene og stek dem raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.