Moussaka

Moussaka
Lett
over 60 min

Tradisjonell gresk rett med malt lammekjøtt og aubergine. Tar litt tid å lage, men det er det verdt!

Slik gjør du

Hvit saus

Lag hvit saus ved å smelte margarin og røre inn melet. Spe med melk til sausen blir passe tykk. Smak til med krydder og rør inn eggene.

Moussaka

Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver.  Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir.

Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter, Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig.

Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter.

Tips:

Har du dårlig tid, kan du lage kjøttsaus av lammekjøtt og et glass tomatsaus. Hvit saus kan lages fra pose.