Provencalsk lammestek

Provencalsk lammestek
Lett
over 60 min

Dette er den klassiske måten å steke lammestek på i Frankrike. Svært mange oppskrifter har poteter og/ eller grønnsaker under steken, slik at den gode kraften fra steken drypper ned på disse.

Slik gjør du

1. Skjær poteter og tomater i skiver. Bruk 2 ss av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene. Krydre med salt og pepper. Legg 2 ss smør i små klatter oppå potetene og tomatene.

2. Finhakk persille og hvitløk og bland med strøkavring. 2/3 av denne blandingen blandes med 4 ss av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyreven ost og settes til side.

3. Gni steken inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken. Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 2 timer på 175 °C til termometeret viser 55-60 °C.

4. De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 225 °C. Dryss på persille/osteblandingen og fordel 1 ss smør i klatter. Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 70 °C (rosa).