Lammefilet med blomkålpuré og salat
Lammefilet er saftig og godt! I denne oppskriften har vi hatt litt pære og mynte i blomkålpureén.
Slik gjør du
Lammefilet
Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65°C kjernetemperatur. La hvile litt før du skjærer kjøttet i skiver. Server med blomkålpuré og salat.
Tips! Lammefilet smaker også godt sammen med rødbetebulgur eller sopp og ristede småpoteter.
Blomkålpuré
Skjær purren i skiver (kun den hvite delen) og stek med olivenolje i en kjele på medium varme til purren er myk, ca. 5 minutter. Tilsett 2,5 dl grønnsakskraft, 2,5 dl vann og blomkål. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til blomkålen er myk, ca. 15 minutter. Tilsett pæren og kok i 2 minutter til.
Sil av purren, blomkålen og pæren, og ha over i en bolle eller en blender. Ha i 1,25 dl grønnsakskraft og kjør blandingen sammen til en puré med en håndmikser eller i blenderen. Tilsett med grønnsakskraft om nødvendig. Tilset mynte og rør godt. Smak til med salt og pepper.
Salat
Vend rucculasalaten i litt olivenolje, salt og pepper.