Lag ostefondue

Fondue er godt hele året. Dypp biter av loff, skinke, reker, sopp og blomkål i smeltet ost.

Navnet fondue kommer fra det franske verbet ”fondre”, som betyr å smelte. Fondue kan spises både med ost, kjøtt og sjokolade. Det enkleste er å kjøpe ditt eget fonduesett i en kjøkkenbutikk. Da får du både gryte, brenner og spesialgafler til å dyppe brød eller kjøtt ned i den varme gryten. Det går også an å varme osten i en vanlig kjele og sette den på bordet på en stativ med et telys under.

Til ostefondue anbefaler vi Emmenthaler og Gruyèreost fra Sveits, eller en godt lagret, norsk Sveitser blandet med Jarlsberg. Vil du gjøre det enda enklere, kan du kjøpe ferdig osteblanding som bare varmes opp – for ekesmpel: Fondue Original, Fondue Gorgonzola og Fondue Provence.

Loff, skinke, reker, sopp, blomkål eller en frisk salat er godt tilbehør. Gjestene fester selv tilbehøret på fonduegafler og dypper det i den varme ostegryten. Hvitvin og vann er selvskrevne som drikke til.