Denver steak med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus

Denver steak med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus

Middels
40-60 min

En god biffoppskrift med Denver steak servert med fløtepoteter med fennikel, gresk salat og rødvinsaus. Denver steak er en mør og smakfull muskel fra bogen på fremparten på oksen. Den egner seg godt helstekt eller som klassisk biff. Du kan fint bytte ut Denver steak med ytrefilet eller entrecôte i denne retten.

Slik gjør du

Gresk salat

Sett ovnen på 200 grader, slik at den er klar til du skal lage de fløtegratinerte potetene.

Finhakk løken, skjær tomater og agurk i terninger, paprika i biter og bland alle ingrediensene.

Fløtegratinerte poteter

Bland fløte og creme fraiche godt sammen. Skrell poteter og finhakk hvitløk og fennikel. Skjær potetene i tynne skiver. Smør en ildfastform. Til 4 personer du trenger en form som er ca. 20x30 cm.

Legg ett lag med potetskiver i den smurte formen. Strø over halvparten av hvitløken, og halvparten av den finhakkede fennikelen, salt og pepper. Hell over fløte og cremefraiche-blandingen til det akkurat dekker potetlaget.

Ha over ett nytt lag med potet, resten av hvitløken og fenikkelen, salt og pepper. Avslutt med et lag potet og hell over resten av fløte og cremefraiche-blandingen.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Legg så ost på toppen og stek det videre i ytterligere ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge og potetene er møre.

Rødvinsaus

Fres sjalottløken i smør i en kjele i 2 minutter. Ha i sukker og fres til sukkeret smelter. Ha rødvinen i kjelen og kok til rødvinen nesten er kokt helt inn (til det gjenstår ca 0,5 dl).

Ha i oksekraften og la koke i 3-5 minutter til du får ønsket smak. Smak til med salt og pepper. Jevn med litt maizena utrørt i kaldt vann dersom du vil ha en litt tykkere rødvinssaus. Tilsett urtene rett før servering.

Denver steak

Del kjøttet i 4 biffer på ca 200 g. Tørk godt av kjøttet, pensle med olje og krydre med biffkrydder.

Brun kjøttet godt i en panne med litt nøytral matolje, Skru ned varmen til ¾ styrke og tilsett smøret.

Øs smøret over kjøttet mens du ettersteker til ønsket stekegrad, ca 3-4 minutter på hver side for medium stekte biffer av 2,5 cm tykkelse. Bruk gjerne et steketermometer dersom du er usikker, biffene er røde på 52-56 grader, medium stekt på 58-64 grader, og gjennomstekte på 66-68 grader. La kjøttet hvile i minst 5 minutter før du serverer.

Tips! Har du sous vide-maskin er dette utmerket å bruke til Denver Steak. Legg biffene dine i en vakuumforseglet pose og fyll sous vide-maskinen med nok vann til å senke biffene. Legg biffene dine i sous vide-maskinen og stek dem i rundt 4 timer til de oppnår en temperatur på 52-56 grader for rødt kjøtt, 58-64 grader for medium stekt kjøtt og 66-68 grader for gjennomstekt kjøtt. Hvis du ønsker å få signaturbiff rik med mørk brun skorpe, kan du svi dem. Du må imidlertid la biffene avkjøles før du krydrer dem og steker dem over høy varme.