Fajitas med Flank Steak og tomatsalsa

Fajitas med Flank Steak og tomatsalsa

Lett
40-60 min

Ekte meksikansk taco med hjemmelagde tortilla lefser, biff, salsa fresca, løk og paprika. Angus Flank steak er en god og smaksrik hverdagsbiff som hentes fra siden av dyret, og som passer utmerket til fajitas. Om du vil spare tid bruker du ferdige tortillalefser og salsa fra butikken.

Slik gjør du

Flank steak

Romtemperert kjøttet i ca. 1 time før du skal bruke det. Dersom du ikke får tak i flank steak kan du bruke mørbrad, ytrefilet, indrefilet eller entrecôte.

Gni inn kjøttet med god olivenolje og salt og pepper før steking/grilling. Kjøttet trenger ca 5-6 minutter på medium høy varme på hver side, før det må hvile godt i ca 10 minutter.

Stek grove staver med paprika og løk, med finhakket hvitløk i pannen etter du har brunet kjøttet og krydre med salt, pepper, paprikapulver, oregano og malt spisskummin.

Salsa fresca - tomatsalsa

Bland tomatterningene med den finhakkede løken og chilien. Ha alt i en bolle, vend inn revet limeskall og limesaft Topp med hakket koriander, smak til med salt og pepper.

Hjemmebakte tortillalefser

Kna hvetemel, salt, sukker og smør godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.

Kjevle ut emnene til små sirkler, ca 10 cm brede, og stek dem på en forvarmet bakesten på grillen, eller i stekepanne, på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.

Servér fajitas i tortilla med løk, paprika og salsa fresca.