Helstekt entrecôte med chimichurri

Helstekt entrecôte med chimichurri

Lett
over 60 min

Vil du ha full kontroll på biffmiddagen, er helstekt entrecôte et lurt valg. Da kan steketermometeret fortelle deg når biffen er perfekt, og du får et saftig og mørt resultat. Når kjernetemperaturen til 58 grader og du får perfekt medium! Servér biffen med tilbehør som ovnsstekte mandelpoteter og en sør-amerikansk chimichurri. Et litt sunnere tilbehør, med masse smak!

Slik gjør du

Helstekt entrecôte med chimichurri

Kjøttet skal være romtemperert før det tilberedes. En halvtime på kjøkkenbenken er minimum!

Helstekt entrecôte med chimichurri

Salte og pepre kjøttet, og brun det raskt på alle sider i en stekepanne på høy varme. Ha en hel hvitløk delt i to i pannen sammen med kjøttet, og noen kvaster med frisk rosmarin eller oregano. Sett et steketermometer i kjøttet, og legg det i en ildfast form sammen med hvitløk og urter fra pannen. Stek entreôten på 170 grader til kjernetemperaturen viser 58 grader.

Helstekt entrecôte med chimichurri

Skrell og del mandelpotetene i grove biter. Kok dem forsiktig i 5 minutter. Hell av vannet og damp potetene på platen. Tilsett olivenolje, finhakket oregano og maldonsalt. Sett på et lokk og rist gryten litt opp og ned, sånn at potetene får en melen overflate. Ha potetene over i en ildfast form, og stek møre i ovnen på 200 grader. Det tar ca 20 minutter. Nå har du mandelpoteter med en deilig, sprø stekeskorpe og myk kjerne.

Helstekt entrecôte med chimichurri

Finhakk alle urtene, rødløken og chilli. Bland med olivenolje, rødvinseddik og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Mens kjøttet hviler 20 minutter på benken, stiger kjernetemperaturen til 62 grader og du får perfekt medium stekt biff. Liker du kjøttet mer rosa, tar du kjøttet ut når kjernetemperaturen er 52 grader. For gjennomstekt kjøtt er kjernetemperatur 63 grader. Server gjerne med en grønn salat med søte tomater og sprø reddiker smaker godt ved siden av.