Langtidsstekt høyrygg

Langtidsstekt høyrygg

Lag en raus porsjon så har du middag flere dager.

Lett
over 60 min

Høyrygg av storfe er rimelig kjøtt som gir mye smak. Det egner seg spesielt godt til langtidssteking og denne oppskriften får frem noen av de beste smakene.

Slik gjør du

Kjøtt

Brun høyryggen i litt matolje og 2 ss smør i en jerngryte, tilsett grove biter av gulrøtter, løk, purre, hvitløk og fres godt.

Tilsett tomater, rødvin, laurbær og hel pepper. Fyll på med vann til alt av kjøtt og grønnsaker er dekket. Ha på lokk og la stå i ovnen på 180 °C i ca. 3 timer. Kjøttet skal være så mørt at det akkurat kan trekkes fra hverandre.

Potet og sellerirotstappe

Kok grove biter av poteter og sellerirot i usaltet vann til de er møre. Mos med en rotstapper. Tilsett i fløte, creme fraîche, krydder og smør. Smak til med salt og pepper, samt revet ost.

Saus

Sil av kraften fra gryta og kok denne ned til halv væskemengden, så du får konsentrert smaken.

Smelt sukker i en ny kjele, tilsett rødvin når sukkeret er lysebrunt. Kok ned til sirupskonsistens og bland med den innkokte kraften. Pisk inn kaldt meierismør like før servering. Smak til med salt og pepper.

Servering

Trekk kjøttet fra hverandre så det får en pulled-konsistens. Serveres med ovnsbakte rotgrønnsaker, for eksempel beter, sellerirot, persillerot, pastinakk og små, hele røde delikatesseløk