Ramen med kalv

Ramen med kalv

Middels
over 60 min

Nudelsuppe ramen er en tradisjonell japansk rett. Det finnes utallige varianter av retten og i denne oppskriften har vi brukt flatbiff av kalv.

Slik gjør du

Kraft

Del en fersk hvitløk i to på tvers og legg den i en ildfast form. Smør på litt olivenolje og dryss over litt salt. Bak den i ovn på 200°C (varmluft) i ca. 30 minutter til den er mør.

Skjær sjalottløk i skiver og fres det sammen med fire fedd av den bakte hvitløken i en varm kjele med olje. Ha i kyllingkraft, ingefær, limeblader og sitrongress. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.

Kok opp syltelaken: riseddik, brunt sukker, vann, lime og chili.

Agurker kuttes i lange tynne strimler mens syltelaken kokes opp.

Hell laken over agurkene og la de stå og trekke på benken i 15 minutter. Kan også ligge i laken over natten i kjøleskap.

Krydre kalvekjøttet med salt, pepper og fivespice-krydder. Helstek kjøttet i ovn, til det har en kjernetempertaur 55°C. La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp i skiver.

Kok nudler etter anvisning på pakken.

Skjær opp vårløk og reddiker i tynne skiver. Kok egg i 6-7 minutter og avkjøl. De skal være kremet i midten.

Monter suppen med syltede agurker, kalvekjøtt, nudler, vårløk, reddiker, kokt egg og spirer. Topp det hele med Tamari soyasaus, sesamolje, sambal oelek og koriander.