Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe
Lett
over 60 min

Dette er en god gammel tradisjonsrett som kanskje ikke blir laget så ofte. Ferskt kjøtt og suppe er en smakfull rett som kan serveres i flere anledninger.

Slik gjør du

1. Kok opp vann og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av.

2. Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1.5 time. Skum godt av fettet med en øse.

3. Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fin opp. Ha grønnskaene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre – ca 10 minutter

4. Mens grønnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen.

Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering. Server med løksaus eller sursøt saus uten løk.