Svinekoteletter med blomkål, kikerter og padron-paprika

Svinekoteletter med blomkål, kikerter og padron-paprika

Lett
over 60 min

Saftige og marinerte svinekoteletter tilberedt i airfryer. Servert med lun blomkålsalat og aioli. I denne oppskriften har vi brukt carré-koteletter fra Prima Jæren, men du kan også bruke vanlige svinekoteletter. Bare pass på at stykkene er skåret tykke og gode, siden du skal steke dem i airfryer.

Slik gjør du

Kjøtt

Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir.

Marinade

Rist spisskummen i en tørr panne og knus i morter.

Bland sammen alle ingrediensene i marinaden og la kotelettene marinere i 3-24 timer. La kjøttet bli romtemperert før steking. Press revet parmesan over kotelettene, slik at osten fester seg.

Stek kotelettene i airfryer på 165 °C i cirka 15 minutter. La kjøttet hvile litt, før du snur kjøttstykkene og legg padron-paprikaen over. Øk varmen til 200 °C, og stek kjøttstykkene i 5 minutter, sammen med paprikaen. La kjøttet hvile.

Lun blomkålsalat

Hell væsken av kikertene. Del blomkålen i små buketter.

Bland blomkål og kikerter med olje, en klype salt, pepper og saften fra en sitron. Stek til blomkålen er mør og har fått farge. Bruk gjerne full styrke på ovnen, men rør underveis for å sikre at det ikke blir brent. Serveres lun, med finhakket gressløk og kapers.

Aioli med spisskummen og paprika

Gni paprikaen med olje og grill den i airfryer på høyeste temperatur, til skallet er blitt mørkt. Husk å snu den underveis. La paprikaen avkjøle i en bolle med lokk, fjern skall og frø. Finhakk. Du kan gjerne steke hvitløken samtidig.

Rist spisskummen i panne og knus i morter.

Bruk stavmikser til å lage majones. Bland eggeplomme, 1 stekt hvitløksfedd, salt og sennep med eddik eller sitronsaft. Tilsett oljen forsiktig i en tynn stråle, litt og litt. Bland 2 dl aioli med hakket paprika og 1 ts spisskummen.