Storfebog
Vi er opptatt av gode råvarer og storfebog er en av dem. Bogen er ganske mager og inneholder kun 4,4-8,8 % fett. Storfebog egner seg som skiver, bogplomme eller utbenet og brukt som stek.
Varebeskrivelse
Storfebog er kjøtt fra dyrets skulder og forben, og består av rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev. Kjøttet er ganske magert og inneholder kun 4,4-8,8 % fett. Storfebog kan deles opp til skiver, bogplomme eller utbenes og brukes som stek.
Bruksområde
Storfebog i skiver passer godt til retter som skal ha god kraft, for eksempel gryte og suppe. Uten ben og godt mørnet egner den seg brukbart til bogstek. Bogplommen er det møreste stykket på bogen og passer bra til stek og finere grytekjøtt. Som stek kan den serveres varm eller kald.
Råvareinformasjon fra www.matprat.no