Finnbiff, reinsdyrskav

Finnbiff eller reinsdyrskav (reinsdyrhakk) smaker veldig godt og er veldig enkelt å lage. Du lager enkelt mat til seks stykker på under en halvtime.

Finnbiff er en klassisk norsk rett hvor kjøttet får følge av sopp, creme fraîche eller rømme og tyttebærsyltetøy. Vil du prøve noe nytt, er finnbiff med ostesaus og bacon en velsmakende variant, der røyksmaken i baconost piffer opp smaken av vilt. Kjøttet i seg selv har en unik og mild viltsmak som kommer fra den ville naturen med milelange beitemarker fylt av mange typer lav, urter og lyng.

Forskning har også vist at reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler takket være de sunne vekstene det spiser. Favorittene er lav, lyng, urter og bær som er proppfulle av antioksidanter.

Steking av finnbiff, reinsdyrskav

Før kjøttet stekes er det en fordel at det ligger i romtemperatur ca. 30 minutter. Dette for at kjøttet ikke skal kjøle ned stekepanna, og bli "kokt" isteden for stekt.

Beregn 200 g pr. porsjon og brun kjøttet raskt på sterk varme.

Råvarer reinsdyr