Hjemmelaget karamellpudding
Karamellpudding er en av de tradisjonsrike dessertene i Norge. Her får du oppskriften.
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 120 grader og finn frem en brødform.
Smelt sukker i en stekepanne. Rør til det er lysebrunt og hell det over i formen.
Del vaniljestangen i to på langs. Skrap ut frøene, tilsett dette i en kjele med melk og fløte, legg også i selve stangen, kok opp, rør om og avkjøl noe.
Pisk eggene lett sammen med sukker. Bland det i fløtemelken. Fyll røren i formen med sukkeret i.
Sett en langpanne midt i ovnen og fyll 1/3 med vann.
Sett formen med røren i midt i langpannen og stek puddingen i 1,5 -2 timer. Avkjøl før du velter den ut av formen over på et fat. Pynt gjerne med pisket krem og revet appelsinskall
Tips: Får du litt karamellpudding til overs? Lag karamellmousse! Kjør den luftig og fin med en stavmikser. Ha i litt lett vispet fløte, en skvett sherry og rør inn litt smeltet gelatin. Ha over i fine glass og sett i kjøleskapet. Voila! Så har du en helt ny dessert.