Hjemmelaget karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding

Middels
over 60 min

Karamellpudding er en av de tradisjonsrike dessertene i Norge. Her får du oppskriften.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 120 grader og finn frem en brødform.

Smelt sukker i en stekepanne. Rør til det er lysebrunt og hell det over i formen.

Del vaniljestangen i to på langs. Skrap ut frøene, tilsett dette i en kjele med melk og fløte, legg også i selve stangen, kok opp, rør om og avkjøl noe.

Pisk eggene lett sammen med sukker. Bland det i fløtemelken. Fyll røren i formen med sukkeret i.

Sett en langpanne midt i ovnen og fyll 1/3 med vann.

Sett formen med røren i midt i langpannen og stek puddingen i 1,5 -2 timer. Avkjøl før du velter den ut av formen over på et fat. Pynt gjerne med pisket krem og revet appelsinskall

Tips: Får du litt karamellpudding til overs? Lag karamellmousse! Kjør den luftig og fin med en stavmikser. Ha i litt lett vispet fløte, en skvett sherry og rør inn litt smeltet gelatin. Ha over i fine glass og sett i kjøleskapet. Voila! Så har du en helt ny dessert.