Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Lett
over 60 min

Denne oppskriften er en sikker vinner. Den lærte vår kolonialansvarlig hos Jacob’s Holtet av Bent Stiansen da han jobbet på Statholdergaarden. Fondanten er enkel og imponerer alle!

Slik gjør du

Smelt smør og tilsett finhakket sjokolade. Rør ut sjokoladen slik at alt smelter før du tilsetter alle de andre ingrediensene. Bland alt godt sammen. Hell sjokoladeblandingen i seks smurte aluminiumsformer. Frys formene for best resultat.

Stek på varmluft i forvarmet ovn på 180 grader i ni minutter. Ta dem ut av formen og servér dem «opp ned» med vaniljeis og hjemmelaget bærsaus.

Bærsaus

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Stang og frø skal sammen med kanelstang og stjerneanis kokes med vann og sukker. Rør ut maizena i litt vann og hell over blandingen. La koke noen minutter. Ha de fryste bærene over i en bolle og hell sukkerlaken over. Sett i kjøleskap. Fjern krydderstangen fra blandingen før servering. Bærsausen kan lunes litt, men er også god kald.