Hjemmelaget sorbet

Hjemmelaget sorbet

Lett
over 60 min

Oppskrift på forfriskende sorbet i flere varianter. Sorbet serveres gjerne som dessert, men også som en hvilerett mellom andre retter, fordi den er så sval og forfriskende.

Slik gjør du

Appelsin- og sitronsorbet

Det varierer med væskemengde fra frukt til frukt. 1,25 dl sitronsaft og 1/2 dl appelsinsaft er den ideelle mengden til en porsjon med én eggehvite.

Del sitroner og appelsiner i to. Press ut saften med en presse og mål opp mengden med saft som skal brukes.

Kok opp vann og sukker, tilsett appelsin- og sitronsaft. Kok opp på nytt og avkjøl i en bred boks. Sett i fryseren.

Kjør sitronsorbeten i matprosessor sammen med en eggehvite like før servering. Server sorbeten med jordbær.

Banan- og pasjonsfruktsorbet

Skrell bananene, del dem i biter. Del pasjonsfrukten i to og ta ut innmaten.

Kok opp vann og sukker til en sukkerlake og avkjøl.

Kjør bananer, pasjonsfrukt, sukkerlake og melk i foodprocessor til en jevn masse.

Sil fruktmosen over i en skål og sett den i fryseren. Rør av og til. Banansorbeten skal få en softis-lignende konsistens.

Pasjonsfrukt kan erstattes med saften og revet skall av en sitron.

Jordbærsorbet

Vann og sukker kokes til en sirupslignende væske. Avkjøles helt. Tilsett mosede jordbær og sitronsaft. Inn i fryseren et par timer. Rør i sorbetmassen av og til. Eggehvite og sukker piskes stiv og røres inn i den halvfrosne sorbetmassen. Fryses så ferdig. Sorbeten anrettes i egnede glass. Champagne eller hvitvin kan evt. helles over like før servering.

Melonsorbet

Melon deles på midten og alle kjernene tas ut med en skje. Renskåret fruktkjøtt moses i foodprosessor, e.l.

Vann og sukker kokes til sirupslignende konsistens. Sukkerlaken avkjøles i kjøleskap. Fruktmosen røres i sukkerlaken og det hele tas over i en vid form, fortrinnsvis en aluminiumsform. Inn i fryseren, hvor den må stå 10-12 timer. Når sorbetmassen er halvfryst, røres vispet eggehvite evt. inn. Det må røres i sorbeten flere ganger mens den står i fryseren for å få en jevn konsistens.

Sorbeten tas ut av fryseren litt før servering. Her kan sitronsaft, hvitvin eller champagne helles over like før servering.