Iskrans med multer, curd, karamellsaus, marengs og krumkaker

Iskrans med multer, curd, karamellsaus, marengs og krumkaker

Lett
under 20 min

En flott og imponerende dessert som krever lite forberedelser. Bruk det du har av is, julekake- eller kjeksrester, marengs, bær og dessertsauser.

Slik gjør du

Har du litt multer og noen krumkaker til overs er veien kort til en imponerende dessert. Legg til marengs, is og kakesmuler med litt syrlig curd så blir det nesten som en dekonstruert lemon pie, laget med nordiske råvarer.

Skal du virkelig gjøre desserten supersyndig, lager du en kremet karamellsaus med litt tindvedpuré eller væsken fra bunnen av multene. Vil du gjøre enda litt mer ut av desserten kan du lage en pairfat med resten av fra brunosten fra frokosten. Pairfat er en type is som du ikke trenger ismaskin for å lage, den fryses bare ned i en form og må stå i ca. 4 timer.

Montér alle komponentene i form av en krans på et flott fat.