Couverture sjokolade/ fonduesjokolade

Couverture sjokolade brukes først og fremst av profesjonelle bakere og konditorer, men er også mye brukt i fondue.

Det sies at denne sjokoladen er den desidert beste da det er ekte sjokolade som ikke er tilsatt noe annet enn kakaosmør. På grunn av det høye innholdet av kakaosmør og sjokolademasse smelter sjokoladen raskt og jevnt, noe som fører til en glatt masse. Denne sjokoladen foretrekkes av mange til temperering. Skal du bruke denne sjokoladen som "overtrekk" på kaker og lignende er det viktig at du tempererer den riktig for at den skal få en fin og blank overflate. Smelter du bare sjokoladen på sterk varme og dypper kaken nedi blir fargen fort grå. Ønsker du en sjokolade hvor tempereringen ikke er så nøye bør du gå for en nontemp/glasover (overtrekk) sjokolade istedenfor. Den er tilsatt et fettstoff som gjør den mer egnet for dette.

Couverture sjokolade inneholder en meget høy prosent (minst 30%) kakaosmør og har en høy andel med sjokolademasse. Dette gjør den god på smak og litt sunnere enn andre typer sjokolade. Her skiller særlig den mørke sjokoladen seg ut på grunn av sitt høye kakaoinnhold. Sjokoladen kommer også i variantene melkesjokolade og hvit sjokolade. Alle variantene egner seg ypperlig til sjokoladekrem, smørkrem med sjokolade, sjokoladetrøfler og sjokoladedrikker.

Del