Gianduia sjokolade - nøttesjokolade

Gianduia sjokolade er en sjokolade som inneholder nøtter. Hasselnøtter er det mest vanlige å bruke, men også mandler er mye brukt.

Du får Gianduia sjokolade både i melkesjokolade og mørk sjokolade. Er den laget av melkesjokolade må den bestå av finmalte hasselnøtter i en slik mengde at 100 g av produktet inneholder minst 15 g og maksimum 40 g hasselnøtter. Det kan også tilsettes hele eller hakkede mandler, hasselnøtter og andre nøttesorter i slike mengder, at de sammen med de finmalte hasselnøtter utgjør maksimum 60% av produktets samlede vekt.

Er den laget av mørk sjokolade må den bestå av finmalte hasselnøtter i slike mengder at 100 g av varen inneholder minst 20 g og maksimum 40 g hasselnøtter. 

Gianduia sjokoladen kan brukes som smakstilsetning eller som en sjokolade i seg selv. Ved romtemperatur kan den rulles og kuttes, men denne typen er for myk til støping.