Lærling hos Jacob's

Hvordan kan du bli lærling og hva gjør en lærling i matbutikk? Hva innebærer salgsfag, butikkslakter og sjømathandler? Her får du svaret på alt du lurer på om det å være lærling hos Jacob's.

Send en åpen søknad på lærlingplass

Søkeknapp.png

Jacob's satser på lærlinger!

Vi hos Jacob's satser på lærlinger fordi vi ønsker å tilby kunnskap og service til våre kunder, gjennom faglærte medarbeidere. Å være lærling hos Jacob's er givende, spennende og lærerikt, og du blir fulgt opp av en mentor som vil lose deg trygt gjennom lærlingtiden.

Vi har et mål om å øke antall lærlinger og håper flere har lyst til å ta fagbrev hos oss. Når læretiden er over er det mange av våre butikker som ønsker ansatte med denne type kompetanse.

Jacob's er godkjent bedrift for opplæring innen fagene:

  • Ferskvarehandler
  • Salgsfaget

Hvordan blir jeg lærling?

For å bli lærling er det vanligste å velge retningene «salg, service og reiseliv» eller «restaurant- og matfag» på videregående. Du går to år på skole før du begynner som lærling.

I læretiden er du lærling i to år før du går opp til praktisk fagprøve. Som lærling jobber du i en 100 % stilling med lærlingelønn, og vil være en del av teamet med matarbeiderne i butikken du jobber i. Ved siden av å motta fagbrev etter endt læretid, får du også innblikk i arbeidslivet og en fot innenfor dagligvarebransjen.

Det er også mulig å kombinere studiespesialisering med lærlingtiden. Da fordeler du timene dine mellom skolen og praksis i butikk. Et slikt løp går over fire år, og når du består eksamen og fagprøve vil du ha både studiekompetanse og være faglært. Under utdanningen får du lærlingelønn.

Marthe med krabber.jpg

Opplæringskontor

De aller fleste velger å bli lærling gjennom et opplæringskontor. Opplæringskontoret vil hjelpe deg med å få læreplass i en butikk som passer for akkurat deg. Du får ekstra oppfølging, egne kurs og forberedelser til fagprøven – slik at du stiller sterkere den dagen du faktisk skal i ilden.

Det koster ingenting for deg som lærling å få plass hos et opplæringskontor, men du må søke for å få plass – litt på samme måte som å søke jobb.

Vi samarbeider med opplæringskontoret KOM:

  • KOM - opplæringskontoret for salgs- og matbransjen

Jacob's - en del av NorgesGruppen

Jacob’s Holtet og Jacob’s Majorstuen er to av Norges kanskje aller beste supermarkeder med store ferskvareavdelinger og mange medarbeidere med fagbrev. Jacob’s er en del av NorgesGruppen og tett knyttet til MENY, derfor vil du komme til en MENY-side når du tykker på knappen "søk her".
 

Vi ønsker oss flere lærlinger

Vi ønsker alltid ha lærlinger i våre butikker. For oss er det viktig å inkludere våre lærlinger, gi faglig trygghet, personlige utfordringer og ikke minst arbeidsglede.

Jacob's er opptatt av bærekraft, og vi vet at lærlinger er bærekraft i form av kompetanse og undervekst til viktige roller som avdelingsledere, ferskvaresjefer og fremtidige kjøpmenn.

Vil du bli lærling hos Jacob's?

Høres dette interessant ut? Levér en åpen søknad for lærlinger, så tar vi kontakt med deg.

Søkeknapp.png