Søte vårruller med kirsebær og kremost

Søte vårruller med kirsebær og kremost

Lett
over 60 min

God dessert tilberedet i airfryer. Kirsebær kan erstattes med epler eller rabarbra. Epler skrelles, deles i grove biter og tilsettes sukker, kanel og sitronzest. Rabarbra skrelles og kuttes i cirka 2 cm lange biter. Smak til med sukker, sitronzest og vanilje. Oppskriften gir 12 vårruller.

Slik gjør du

Vårruller

Start med å koke opp bærene med sukker, sitron og vanilje. Tilsett så litt maizena rørt ut i vann for å tykne sausen. Avkjøl.

Riv skallet av en sitron, bland med kremost og sukker. Fyll dette i en sprøytepose.

Jobb med ett vårrullark om gangen. Dekk resten med et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at de ikke tørker ut.

Legg arket foran deg slik at det har en spiss opp. Start med å sprøyte en tynn stripe ostekrem i det øverste hjørnet, ha på litt av bærsausen. Brett det øverste hjørnet over fyllet, brett inn sidene og rull sammen som en vanlig vårrull. Husk å bruke litt vann på det nederste hjørnet slik at arket fester seg.

Pensle rullene lett med nøytral olje. Stek i cirka 5 minutter på 180 °C, til rullene er gyllenbrune og sprø. Serveres lune, med et dryss melis.