Pepperkaker med blåmuggost og krydderkokte pærer
Pepperkaker og blåmuggost er en kombinasjon mange allerede kjenner til, og det av god grunn. Smakene forsterker hverandre og saltet i osten demper sødmen i pepperkakene. Som tilbehør kan du krydderkoke små pærer eller annen frukt du har liggende.
Slik gjør du
Lag et fat hvor du danderer pepperkaker og ost, sammen med krydderkokte pærer. Husk å temperere osten i god tid før servering.
Krydderkokte pærer
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på litt over middels varme til du har en smeltet, gyllen karamell. Rør av og til. Tilsett hvitvin eller eplejuice. Karamellen vil først stivne, men etterhvert smelte igjen når væsken når kokepunktet. Tilsett vaniljestang og krydder. La småkoke/trekke i ca. 5 minutter.
La pærene trekke/småkoke i den varme krydderlaken til de er møre. Avkjøl i krydderlaken. Smak til laken med nypresset sitronsaft.