Cheddar
Cheddar er en av de mest kjente ostene fra England. Fremstillingen begynte tidlig på 1500tallet i byen Cheddar i Somerset. De utviklet en helt spesiell ysteteknikk («Cheddering»), som resulterte i en av verdens mest kjente og utbredte oster.
Varebeskrivelse
Engelsk Cheddar har en tett ostemasse uten hullsetting og en ren, aromatisk og syrlig smak. Modningen foregår langsomt og en ost kan ligge ett år eller mer for å få den rette smaken. Cheddar kommer i flere varianter, som for eksempel:
Cheddar «Black Wax» - denne osten er lagret i minst 12 måneder, ofte lengre.
Cheddar med urter
Bruksområde
Engelsk Cheddar spises ofte som den er, men ostens gode smelteegenskaper gjør den svært velegnet til varme retter fordi den ikke «tråder» seg. En klassisk cheeseburger er laget med en tykk og god skive Cheddar. I revet tilstand er den også fin til gratinering, eller man kan servere den som den som små kanapeer, sammen med f.eks. blå druer.
Utvalget kan variere fra butikk til butikk.