Emmi Fondue

oluf.no
oluf.no

Emmi Fondue [Fondy] er sveitsisk ostefondue som i hovedsak består av Gruyere Emmentaler, hvitvin og kirsch.

Varebeskrivelse

Emmi Fondue er en ostefondue som er enkel å tilbrede. Innholdet blandes etter oppskriften på pakken og kokes opp i en ildfast kasserolle. Denne kan godt være smurt inn med hvitløk. Tilsett pepper og muskat etter smak. Fonduen settes deretter på varmeapparat på spisebordet, der den under måltidet skal småkoke under stadig omrøring. Emmi Fondue har en god smak av ost og krydder.  

Fåes som: Original Emmi Fondue Gorgonzola - har en god smak av ost og blåmuggost. Emmi Fondue Provencal - har en god smak av ost og urter.

Bruksområde

Den tradisjonelle måten å spise ostefondue på, er å dryppe brødterninger ned i fonduen. Bruk i tillegg f.eks. syltet hvitløk, champignon eller paprika. Ostefonduen kan også spises av barn da alkoholen fordamper under oppkokingen. Når det er litt igjen i kasserollen vil fonduen danne en delikat gyldenbrun skorpe. Denne fjerner man lett med en gaffel. Skorpen deles slik at hver gjest får en bit, og tradisjonelt danner dette avslutningen på fonduemåltidet.


Utvalget kan variere fra butikk til butikk.

Råvarer smelteost