Glutenfrie kuvertbrød
Små fristende rundstykker som smaker deilig av anis og er supre å ha med på tur eller servere til ostefatet.
Slik gjør du
Sett ovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir ca 20 rundstykker.
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken (evt. vannet eller havredrikken) og olje til det er fingervarmt (37 °C). Hell deigvæsken over gjæren og rør til den er oppløst.
Tilsett jyttemel og halvparten av melmiksen. Arbeid deigen kraftig, helst i maskin. Bland i resten av melmiksen, men gjem litt til utbaking. Fortsett å arbeide deigen til den blir glatt og smidig og slipper bakebollens kanter.
La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Strø over resten av melet på arbeidsbenken. Kna deigen og del den i to. Form til to lengder og del hver i 10 biter. Form til glatte boller.
Legg bollene på stekeplaten med bakepapir. Etterhev i ca. 20 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg eller vann og strø på linfrø. Stek bollene midt i ovnen i 10 - 12 minutter. Avkjøl under et rent håndkle.