Frisk sitron- og appelsinkake

Frisk sitron- og appelsinkake
Lett
over 60 min

By på en saftig og frisk sitruskake til kaffen. Kaken holder seg saftig i flere dager og kan også fryses.

Slik gjør du

Rør sukker og smør hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.

Tilsett 2 ss hvetemel hvis det ser ut som om blandingen klumper eller skiller seg.

Tilsett væsken i røren vekselvis med hvetemel og malte mandler som er tilsatt bakepulver.

Rør til slutt inn appelsin- og sitronskall.

Kle bunnen av en 20 cm springform med bakepapir og fordel røren jevnt i formen.

Stek kaken i forvarmet ovn på 175 °C i 30-35 minutter. Sjekk om kaken er stekt ved å stikke en nål eller fyrstikk i midten av kaken. Hvis ingenting fester seg på den, er kaken ferdig.

Sitronkrem

Visp smør luftig og hvitt med ca 1/3 av melisen.

Tilsett væsken vekselvis med vaniljesukkeret og resten av melisen under pisking.

Visp smørkremen til den er luftig og lett. Rør til slutt inn revet skall av appelsin og sitron.

Pynt med oppskårede skiver av f. eks rød appelsin eller strø litt revet sjokolade over.