Fruktterte

Fruktterte
Lett
over 60 min

Lag en stor fruktterte eller mange små. Tertebunn og vaniljekrem, enten kjøpt eller selvlaget smaker godt til alle slags bær og frukt.

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til tertebunnen. Pakk den inn i plast og sett den kaldt 30 minutter, eller lengre.

2. Kjevle deigen ut til den er ca. 3 mm tykk. Stikk ut små tertebunner og ha deigen i smurte former, klem deigen godt inn til kantene. Prikk tertene i bunnen med en gaffel. Legg over aluminiumsfolie, ha gjerne i tørre erter for å få fin form på bunnen. Stek bunnene ved  180 grader i ca. 10 minutter til kakene er gjennomstekt og gyldne. Avkjøl.

3. Bland vaniljekremen med pisket fløte, smak eventuelt med litt melis hvis du vil ha den søtere. Ha to spiseskjeer av vaniljekremen på hver bunn.

4. Legg på jordbær, appelsin og pære i båter. Pensle over med halvstivnet gelé (kan sløyfes).

Slik lager du gelé: Følg anvisningen på gelépakken. Sett kjelen i kaldt vann slik at den kjøles ned hurtig. Når geléen begynner å tykne/stivne i kantene er den klar. Pensle den over frukt og bær. Sett frukttertene kjølig til du skal servere dem.