Luftig sukkerbrød

Luftig sukkerbrød

Middels
over 60 min

Oppskriften på et luftig sukkerbrød perfekt til bløtkake eller marsipankake. Har du en cøliaker i familien - se tips nederst.

Slik gjør du

Skru ovnen på 175 grader. Kle en 24 cm springform med bakepapir.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med lav hastighet og pisk i fem minutter, øk til middels hastighet og pisk i ytterligere fem minutter før du øker til maksimal hastighet, og pisker i fem minutter til.

Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren.

Ha røren i en 24 cm springform og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn) til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten.

La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.

Fyll gjerne kaken med en eggekrem eller fromasj.

Tips! Har du en cøliaker i familien kan du lage sukkerbrød med potetmel: Pisk 6 egg sammen med 3 dl sukker til en tykk eggedosis. Sikt sammen 2 dl potetmel og 2 ts bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren forsiktig i en smurt springform, 26 cm. i diameter. Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160 ° grader i ca. 45 minutter.