Marmorkake

Marmorkake

Lett
over 60 min

Marmorkake er en klassiker som aldri går av moten!

Slik gjør du

Varm ovnen til 175°C. Smør og strø en form på ca. 1,5 liter – avlang brødform, eller randform. Alterntivt kan en avlang form kles med bakepapir

Lag lys røre. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett mykt smør og melken, rør til en jevn deig før du har i mel og bakepulver.

Lag mørk røre. Bland kakao og vann til en glatt masse i en bolle. Tilsett en tredjedel av den lyse røren og bland godt til sjokoladekakedeig.

Ha halvparten av den lyse røren i bunnen av formen. Ha deretter i den mørke røren før du avslutter med lys røre på toppen. Ta en gaffel og dra forsiktig gjennom formen for å lage «marmormønster»

Stek kaken på nederste rille i ovnen i 35-40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kakenål eller tynn trepinne midt i den. Dersom det er rå kakerøre på pinnen når du trekker den ut, må kaken få litt lengre steketid.