Oreo cupcakes

Oreo cupcakes

Lett
over 60 min

Oreo cupckaes smaker fantastisk. Ikke er det vanskelig å lage heller. Her får du en supergod oppskrift som gir ca 16 store cupcakes.

Slik gjør du

Cupcakes

Pisk opp romtemperert margarin og tilsett sukker.

Smelt sjokoladen over vannbad (varm opp vann i en kjele og sett en bolle, som tåler varme, over kjelen. Bollen må være så stor at den kan fungere som et lokk på kjelen uten at den går ned i vannet. Varmen fra dampen smelter sjokoladen).

Pisk opp eggeplommer og bland med margarinen. Rør inn 1 ts sponge cake stabilizer i massen. 

Tilsett vaniljeekstrakt og sjokolade sakte, mens du rører. 

Ha i vekselvis mel, bakepulver, natron og melk.

Bland inn knust Oreo-kjeks.

Til slutt stivpisker du eggehvite, og vender den inn i røren.

Ha røren i store muffinsformer (fyll 3/4 opp) og stek på 180 grader i ca 20 minutter. Bruk muffinsbrett om du har det. Avkjøl på rist.

Tips! Dette er mektige cupcakes, så et tips er å kjøpe små muffinsformer og et muffinsbrett til små muffins. Da får du akkurat passe kaker, som passer ypperlig til en kopp kaffe eller et glass melk.

Frosting

Når du skal lage frosting er det viktig at margarinen er romtemperert ellers vil det lett bli klumper i kremen. Husk å stoppe maskinen underveis for å skrape ned det som ligger langs kanten, dette for at alt skal bli godt blandet og for å unngå klumper.

Rør opp romtemperert margarin og ha i melis. Pisk til det blir hvitt. Tilsett melk og vaniljesukker. Vend inn marshallow-fluff (kjøpes i butikkene våre), og tilsett knuste Oreo-kjeks.

Bruk en sprøytepose med en stor stjernetyll når du skal sprøyter på kremen. Pynt med små Oreo-cookies.

Tips! Cupcakes kan fryses før de stekes. Ha røra i formene (i et muffinsbrett) og sett i fryseren. Når du da får uventede gjester kan du på 30 min ha rykende ferske cupcakes på bordet.

*) Sponge cake stabilizer (SP) er en stabilisator som gjør det lettere å få et bra resultat. Dette er et Cacas-produkt som du får i de fleste av våre butikker. Den kan sløyfes.