Marsipankake med jordbær og banan

Marsipankake med jordbær og banan
Middels
over 60 min

Marsipankake er en klassisk festkake som alle liker.

Slik gjør du

Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med lav hastighet og pisk i fem minutter, øk til middels hastighet og pisk i ytterligere fem minutter før du øker til maksimal hastighet, og pisker i fem minutter til. Sikt resten av ingrediensene og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren. Ha røren i en 20 cm springform og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn). Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten.

Jordbærmousse

Legg gelatinplatene i vann og la dem ligge der i 8 minutter. Kok opp jordbær, sukker og saften fra 1/2 lime. Når det koker, kjører du blandingen med en stavmikser - men det er godt hvis det er litt biter av jordbær i. Press ut vannet av gelatinen, og ha den i jordbærpuréen. Rør til den har smeltet i pureen. Avkjøl blandingen helt, pisk fløten til krem, men ikke for mye, den skal være ganske løs. Hvis du pisker for mye, vil moussen bli kornete, og ikke like rund som den skal være. Vend den avkjølte jordbærpuréen inn i kremen. Nå vil den være veldig løs, men sett den i kjøleskapet og den kommer til å stivne helt.

Montering

Pisk krem uten sukker. Tilsetter du sukker vil marsipanen svette. Del sukkerbrødet i tre, sett det første laget på et kakefat, dynk med appelsinjuice og ha over jordbærsyltetøy. Ha over jordbærmousse og bananskiver, legg på lag nummer to, dynk med appelsinjuice og ha på jordbærsyltetøy. Ha over 1 dl pisket krem og delte jordbær. Legg på neste lag og dekk hele kaken med krem uten sukker. Kjevle ut ca. 500-750 gram marsipan og dekk kaken. Farg litt marsipan med gelefarge fra Wilton (fås kjøpt hos Ultra) og lag marsipanroser. Pynt med sølvperler.